fbpx

Bedste SEO værktøjer i 2024

En guide til de bedste SEO værktøjer

SEO-optimering er ikke bygget op omkring tilfældigheder, for at kunne arbejde med din SEO-optimering, har du brug seo værktøjer, der kan hjælpe dig med at se processen i dit arbejde, og eventuelt, hvilket arbejde du mangler at lave, for at skabe en seo sucess.

Jeg har derfor valgt at lave en liste over nogen af de seo værktøjer du kan bruge, til at forbedre din søgemaskineoptimering.
Har i brug for hjælp til SEO-optimering? Klik her og læs mere

De bedste SEO-værktøjer der er i 2024, og dem vi selv benytter os af er: Ahrefs, Yoast, Google Search Console og Google Keyword Planner

Ved at læse videre i denne artikel, vil du få en dybere introduktion og beskrivelse af diverse seo værktøjer.

Hvad er de bedste SEO værktøjer i 2024?

Ahrefs

Ahrefs er et kraftfuldt værktøj i værktøjskassen for enhver, der arbejder med søgemaskineoptimering (SEO). Det er et alsidigt værktøj, der hjælper med at forbedre din online synlighed og forståelse af konkurrencelandskabet. Her er en hurtig og enkel gennemgang af, hvad Ahrefs kan gøre for dig i SEO-sammenhæng:

Analysering af Backlinks

Et af de største punkter ved brug af Ahrefs, er evnen til at kunne analysere backlinks. Du kan her let og enkelt se, hvem der linker til din side, og vurdere kvaliteten af de links du modtager. Du kan let og enkelt se hvor meget backlinkets side har af trafik, og hvilken rating deres domæne er på.

Backlinks er en nøglefaktor indenfor SEO.

Find nye nøgleord

Ahrefs’ funktion kaldet “Keyword Explorer”, kan hjælpe dig til at finde nye keywords, og hvor mange søgninger der er på det. Det er super vigtigt, at du i dit On-page SEO, har styr på, hvad det er du gerne vil ranke for.

Site Audit

Ahref er et af mange SEO værktøjer, der kan hjælpe dig til at opspore tekniske problemer med din side, som påvirker din placering på søgemaskinen. Det kan være langsomme sidehastigheder, problemer med mobilvenlighed, eller fejl i din Meta data.

Yoast

Yoast SEO er et af de største wordpress plugins indenfor SEO værktøjer, og hjælper dig med at optimere dine wordpress sider for søgemaskinerne. Yoast SEO er et brugervenligt seo værktøj, og let at implementere, hvis du er ny til SEO verdenen.

Her kan du læse nogen af de punkter, der følger med i Yoast

SEO Titel og Meta Beskrivelser

Yoast SEO er yderst kendt for at hjælpe med at optimere SEO titler og meta beskrivelser, for både sider så vel som artikeler. Disse to punkter er også alt afgørende for, hvordan søgemaskinen skal kunne forstå din artikel og side, og dermed kunne give den videre til brugere.

Analysering af læsbarhed

Et andet velkendt punkt for Yoast SEO, er dens læsbarhedsanalyse, som hjælper dig med at skrive indhold der er let at forstå for dit publikum. Den analysere dine tekster på baggrund af dit toneleje i teksten, hvilke overgangsord der bliver gjort brug af, samt længden af dine afsnit.

Optimering af nøgleord

Yoast gør det muligt at have fokus på nøgleord, og give dig feedback på, hvordan dit indhold er optimeret imod det specifikke ord. Her bliver der blandt andet tjekket.
Titel, meta beskrivelse, nøgleordets tæthed og meget mere.

Vil du læse mere om Yoast? Klik her

Google Search Console

Google Search Console hjælper dig med adgang til centrale SEO metrics, heriblandt klik og visninger på din side.
Du har også muligheden for at holde øje med din sides indeksering, og andre tekniske problemer.
Dataen kommer direkte fra Google selv, og derfor et meget pålideligt seo værktøj.

Bedste SEO Værktøjer i 2024 - GSC

Performance Analyse

Google Search Console hjælper dig med indsigter i, hvordan din hjemmeside performer i Googles søgeresultater.
Her kan du som tidligere nævnt se dine antal klik og visninger, derudover kan du også se din CTR (Click Through Rate), altså hvor mange % af dine visninger, der klikker ind på din hjemmeside.

Fejlfinding og Optimering af indeksering

Google Search Console gør det muligt for dig at se, hvilke af dine sider der bliver indekseret af Google, og dermed hjælpe dig finde dine indekseringsproblemer hos de sider, der ikke bliver indekseret.

URL Inspektion

SEO værktøjer som Google Search Console giver dig også en detaljeret analyse af specifikke URL’er på din hjemmeside. Her kan du se om siden er indekseret korrekt, og hvordan Google crawler og indekserer de bestemte sider.

Afsluttende ord

Her var min liste på nogen af de mest kraftfulde seo værktøjer i 2024. 

Hvis ikke du allerede gør brug af dem, skulle du især overveje det, da disse værktøjer kan hjælpe dig på vej mod dit SEO gennembrud.

De bedste SEO hilsner
Frederik Gaarde

Find forfatteren bag indlæget

Find os også på diverse sociale medier :-)

Meta Ads | Email Marketing | Frontend

Laurits Roager

SEO | Google Ads | Backend

Frederik Gaarde

ønsker du selv at skrive indlæg?

Har du viden indenfor emnerne, og ønsker du at dele din viden. Kontakt os gerne 🙂